fbpx
Dutch English German

Kamer Reserveren

  • IMG_2999.jpg

Koninklijke expositie op Landgoed Westerlee

Op Landgoed Westerlee is een unieke Koninklijke expositie van 19 digitale afbeeldingen te zien van 14 generaties Oranjes. De portretten zijn beschikbaar gesteld door het Koninklijk Huisarchief in Den Haag en het Display karton is gemaakt in de fabriek van sponsor Solidus Solutions Board in Oude Pekela. Er zijn afbeeldingen te zien van Prins Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands, tot en met Prinses Amalia. Alle Stadhouders en Koningen en Koninginnen zijn tevens opgenomen in de expositie. Ook de portretten van de Graven Lodewijk en Adolf worden natuurlijk getoond. De expositie is gratis toegankelijk. 

 

Portretten galerij Huis van Oranje-Nassau Landgoed Westerlee

 

1.    Prins Willem van Oranje, geboren te Dillenburg/Duitsland, zoon van Willem de Rijke en Juliana van Stolberg, de Vader des Vaderlands ook wel Willem de Zwijger genoemd, Stadhouder Willem I.

2.    Graaf Adolf van Nassau, broer van Willem van Oranje. Sneuvelde bij de Slag bij Heiligerlee

3.    Graaf Lodewijk van Nassau, broer van Willem van Oranje, Leidde het Nederlandse leger met zijn broer Adolf bij de Slag bij Heiligerlee.

4.    Stadhouder Prins Maurits van Oranje-Nassau, zoon van Willem van Oranje, was de 2eStadhouder en stierf kinderloos.

5.    Stadhouder Prins Frederik-Hendrik van Oranje-Nassau, jongste zoon van Willem van Oranje en opvolger van zijn broer Maurits.

6.    Stadhouder Prins Willem II van Oranje-Nassau, zoon van Frederik-Hendrik.

7.    Stadhouder Prins Willem III van Oranje-Nassau, zoon van Willem II, was ook Koning van Groot-Brittannië en stierf kinderloos.

8.    Stadhouder Prins Willem IV van Oranje-Nassau, zoon van Prins Johan Willem Friso die het Stadhouderschap had geërfd van zijn overleden neef Willem III en was verdronken in het Hollands Diep. 

9.    Stadhouder Prins Willem V van Oranje-Nassau, zoon van Willem IV, moest in 1795 voor de troepen van Napoleon vluchten naar Engeland met zijn gezin. Hij stierf in ballingschap en zijn oudste zoon werd bij terugkeer naar Nederland Koning Willem I

10.  Koning Willem I, zoon van Stadhouder Willem V

11.  Koning Willem II, zoon van Koning Willem I

12.  Koning Willem III, zoon van Koning Willem II

13.  Koningin Emma, echtgenote van Willem III en regentes voor haar minderjarige dochter Wilhelmina

14.  Koningin Wilhelmina, dochter van Koning Willem III

15.  Koningin Juliana, dochter van Koningin Wilhelmina

16.  Koningin Beatrix, dochter van Koningin Juliana

17.  Koning Willem-Alexander, zoon van Koningin Beatrix

18.  Koningin Máxima, echtgenote van Koning Willem-Alexander

19.  Prinses Amalia, dochter van Koning Willem-Alexander